Kaart onbeschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 23/04/2018
20:15

Locatie
Kleine Zaal van De Oosterpoort

Categorieën


Meesterpianist Severin von Eckardstein and Friends spelen op uitnodiging van de Groningsche Muziekvereeniging op maandag 23 april 2018 om 20.15 uur in de Kleine Zaal van De Oosterpoort.

Severin von Eckardstein, de uit Duitsland afkomstige meesterpianist, wordt door kenners geniaal genoemd, in 2003 won hij dan ook de eerste prijs op het Koningin Elisabeth Concours in Brussel. Von Eckhardstein heeft een voorkeur voor Romantische muziek, en zijn spel waarin authentieke Romantiek en eeuwen van Europese beschaving doorklinkt, doet denken aan de grote pianisten uit het verleden, zoals Wilhelm Kempff. Severin von Eckardstein, aristocraat van huis uit, treedt veelvuldig op, zowel in solorecitals als met orkesten. Hij was in 2009 al eens eerder te gast bij de GMV met een solorecital.

De Chinese Tianwa Yang speelt prachtig viool. Al als 13-jarige nam ze de 24 Caprices van Paganini op cd op. In 2003 kwam zij naar Duitsland om kamermuziek te studeren.

Violiste Franziska Hölscher wordt speciaal geroemd vanwege de grote expressiviteit en betoverende toonvorming van haar spel. Zij behoort tot de meest gevraagde violistes van de jonge generatie.

Ook de Israëliche alt-violist Nimrod Guez is in zijn carrière internationaal: zowel als groepsaanvoerder in belangrijke symfonie-orkesten als in optredens in kamermuziekverband.

De eveneens uit Duitsland afkomstige cellist Danjulo Ishizaka heeft diverse prijzen en onderscheidingen gekregen die zijn grote talent onderstrepen. Hij soleert bij de grote orkesten, maar is ook geliefd als kamermusicus.

Alle spelers delen een grote liefde voor de kamermuziek.

Kaarten €32 (CJP en Collegekaart €12,50, Stadjerspas €22). In de prijzen zijn garderobe, consumptie in de pauze en programmatoelichting  inbegrepen.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.groningsemuziekvereniging.nl, via e-mail:kamermuziek.groningen@gmail.com of aan de kassa van De Oosterpoort (tel. 050-3680368)

Info www.groningsemuziekvereniging.nl en kamermuziek.groningen@gmail.com
Info over het persbericht bij georgine.weertman@gmail.com, of 050-5733448 / 0612097005

Uitvoerenden

Severin von Eckardstein

Tianwa Yang, viool
Nimrod Guez, altviool
Franziska Hölscher, viool
Danjulo Ishizaka, cello

Programma

Mieczysław Weinberg Pianokwintet opus 18

Robert  Schumann Pianokwintet in Es op. 44

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
11 + 14 =