Vanmiddag in het westen en noorden soms lichte regen

Koningsdag gaat droog van start en de zon schijnt eerst nog door de sluierbewolking heen. In de loop van de ochtend wordt de bewolking in de noordwestelijke helft van het land wat dikker, daar kan in de middag soms ook wat lichte regen vallen of een bui voorkomen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 12°C in het noordwesten tot lokaal 18°C in het zuidoosten. De wind draait in de loop van de dag van een zuidelijke naar een oostelijke richting en is zwak tot matig.

In de nacht naar zaterdag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af en kan er lokaal wat lichte regen vallen. De minimumtemperatuur varieert van 6°C in het noordoosten tot 10°C in het zuiden. De zwakke tot matige oostelijke wind draait in de loop van de nacht naar een overwegend zuidwestelijke richting.

Zaterdagochtend is het overwegend bewolkt met lokaal wat lichte regen. In de middag breekt de bewolking enigszins maar kan er ook een enkele bui tot ontwikkeling komen. De temperatuur loopt op naar 12°C in het noordwesten tot lokaal 17°C in het zuidoosten. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig en neemt aan de kust toe naar vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
27 ⁄ 9 =