College stemt in met definitief ontwerp herinrichting Stationsgebied

Het college van B & W heeft het Definitief Ontwerp voor de herinrichting van het Stationsgebied vastgesteld. Het ontwerp betreft de herinrichting van het Stationsplein en een deel van de Stationsweg in Delfzijl. De herinrichting draagt bij aan de bereikbaarheid van Delfzijl centrum en moet zorgen voor een aantrekkelijke, sfeervolle en groene omgeving, waarin de reiziger centraal staat. Het ontwerp is samen met de klankbordgroep ‘Herinrichting Stationsgebied’, bestaande uit bewoners en ondernemers rondom het stationsgebied, tot stand gekomen.

Station van Delfzijl (foto: Gouwenaar – Wikipedia)

Veranderingen
Momenteel bevindt het busstation zich voor de stationshal. ‘Het busstation gaat naar de oostkant van het stationsgebied’, ligt wethouder IJzebrand Rijzebol het ontwerp toe. ‘Hierdoor komen de bussen minder met de bezoekers in contact en kan er voor de stationshal een parkachtige omgeving komen. De parkeerplaatsen die nu aan de oostkant zijn, de Kiss & Ride-plekken en de Taxistandplaatsen gaan naar de westkant van het stationsgebied. Op het kruispunt Stationsweg en Damsterlaan komt een rotonde. Door de rotonde zijn fietsers, lopers en auto’s meer van elkaar gescheiden. Dit gaat de verkeersveiligheid in het gebied verbeteren’.

Planning
Volgens planning gaat vanaf juli de uitvoering van de herinrichting van start. In de maanden mei en juni vinden de laatste voorbereidingen voor de aanbesteding van het werk plaats en worden de kabels en leidingen vervangen.

Actieplan Delfzijl Centrum
De herinrichting van het Stationsgebied is onderdeel van het Actieplan Centrum Delfzijl. Dit plan bevat een groot aantal maatregelen om het centrum van Delfzijl de komende jaren een kwaliteitsimpuls te geven. Meer informatie over de plannen voor het centrum van Delfzijl is te vinden op www.koers2022.nl en www.delfzijl.nl

One thought on “College stemt in met definitief ontwerp herinrichting Stationsgebied”

  1. Deze gemeente laat ook vanwege deels vermeende gevaren alle essen en hun biotoop in de gehele gemeente kappen. Zonder eerst te gaan compenseren van de boomwaarden en biotopen in het geding gebracht worden. Beroepen tegen deze ongebreidelde vorm van natuurvernietigen is niks groens aan. Hooguit is het groene verhaal een cover-up.
    Bomenridders roepen personen en instellingen op vanwege deze kap en toenemende noodzaak tot letterlijke vergroening in bezwaar en beroep te gaan.
    Alternatieve aanplant te eisen tegelijkertijd aan slechts die kap van bomen die een daadwerkelijk en aantoonbaar gevaar voor de mens(en dier) of onroerend goed veroorzaakt.
    Groen doe je elke dag en niet door het kappen van bomen maar het actief en waar dat maar voor mens en dier en groen imago mogelijk is. In toenemende mate sluipt de chemische industrie rond om deze gemeente op het grondgebied rond en meer bomen en groen zijn alleen al voor deze industrialisatie als ook de vormen van deze industrialisatie noodzaak. Tenslotte: waar gaat het gekapte hout naar toe behalve naar de hongerige RWE centrale en die van NUON.
    Vraag onderzoek naar de “”herbestemming”‘ van al het gekapte hout en u vallen, lezers en inwoners de door de gemeente getoverde schellen van groen materiaal van de ogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
27 × 29 =