Gemeenteraadslid Marjet Woldhuis van 100% Groningen reageert

Marjet Woldhuis van 100% Groningen reageerde via app op het opiniestuk van collega Rob Gerharts waarin werd aangegeven dat ‘100% Groningen zich na één telefoontje eveneens in een oorverdovende stilte hulde.’ Woldhuis wil rectificatie.

Woldhuis is van mening dat ze goed genoeg heeft uitgelegd aan de gedupeerde familie de Weerdt dat zij als gemeenteraadslid niets kan doen in deze case en dat gedupeerden van de falende thuiszorginstellingen genoemd in het artikel en in de case zich moeten wenden tot de zorgverzekeraar. Verder zou ze gevraagd hebben om op de hoogte te worden gehouden door de gedupeerden en haar tips meegegeven om te wisselen van thuiszorgaanbieder. Woldhuis reageerde als enige Groningse politieke partij op de case.

Marjet Woldhuis (foto: 100% Groningen)

Marjet Woldhuis:“diegene die verantwoordelijk is voor deze casus is de zorgverzekeraar en de aanbieder en nationale politiek. Daar moet je ook zijn. Wij gaan daar niet over. Als je vragen hebt over een gehandicapten pas, wmo of jeugdzorg, dan moet je wel bij ons zijn. Een lokale overheid is een apart orgaan net als een nationale overheid. Neemt niet weg dat ik begrijp dat dat voor mensen heel ingewikkeld is. Maar jij doet aan windowdressing als je zegt dat ik iets afschuif op zorgverzekeraars. Ik schuif niks af namelijk, maar ik zeg iemand waar die moet zijn om echt dingen voor elkaar te krijgen.”

Maar wat als die zorgverzekeraar het laat afweten? Waar kunnen burgers dan terecht? In ieder geval niet bij hun gemeenteraadsleden, zo blijkt. Ondanks het goedbedoelde advies van het raadslid is het duidelijk dat de veroorzakers van de (zorg)ellende in dit land vrijuit gaan. Zorgverzekeraar Menzis geeft aan dat er nieuwe afspraken zijn gemaakt en dat ze daarna niets meer hebben gehoord van gedupeerde. De zorgverzekeraar vertelt er niet bij dat de desbetreffende thuiszorgorganisatie Dignis Lentis helemaal geen zorg meer levert bij het gezin. Er is dus geen sprake van een onderzoek en ook geen sprake van een oplossing waar familie de Weerdt wat mee zou kunnen. Hen bekruipt het gevoel dat dat de hele case in de doofpot wordt gestopt.

Tweede Kamer
Vanuit de Gazet van het Noorden zullen we deze casus aan verschillende fracties in de Tweede Kamer voorleggen, als zijnde exemplarisch voor een bepaalt aantal zaken die niet goed zijn en gaan.  Zoals eerder aangegeven: we zijn niet voor één gat te vangen. We zijn benieuwd hoe onze Kamerleden gaan reageren en zullen dat ook op via dit medium weergeven.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
2 ⁄ 1 =