Onafhankelijke Raadsman publiceert jaarrapportage 2017

Op woensdag 18 april heeft de Onafhankelijke Raadsman zijn jaarrapportage van 2017 gepubliceerd. De Onafhankelijke Raadsman doet in de rapportage verslag van klachten over schadeafhandeling en versterking als gevolg van gaswinning. Daarnaast doet hij een aantal aanbevelingen aan de betrokken partijen.

De Onafhankelijke Raadsman, Mr. L.J. Klaassen (foto: Onafhankelijke Raadsman)

In 2017 werden in totaal 234 klachten gemeld bij de Onafhankelijke Raadsman over schadeafhandeling en bouwkundig versterken. Dit zijn er bijna evenveel als in 2016. Het klachtenbeeld verschilt weinig met voorgaande jaren. Klachten over de communicatie komen het meest voor. Ook de afhandelingsduur is een vaak genoemd pijnpunt.

In totaal kwamen vijftig klachten binnen over bouwkundige versterking. Daarvan gingen 25 klachten over de aanpak van risicovolle gebouwelementen. De andere 25 klachten gingen over de versterkingsaanpak die onder regie van NCG valt.

Nationaal Coördinator Groningen, Hans Alders: ‘Ik neem de signalen van de Onafhankelijke Raadsman zeer serieus. Het geeft ons nog meer inzicht in wat er leeft bij de bewoners. Hiermee kunnen we onze communicatie en werkprocessen verder verbeteren.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
21 × 4 =