Zonnig, droog en warm

Vooral in het oosten komt eerst lokaal een (ondiepe) mistbank voor. Overdag schijnt de zon volop en blijft het overal droog. Alleen in het noorden is er af en toe wat dikkere sluierbewolking aanwezig en landinwaarts kunnen in de loop van de dag enkele kleine stapelwolken ontstaan. Landinwaarts loopt de temperatuur op naar 20 tot 22°C, langs de noordwestkust komt de maximumtemperatuur rond 15°C uit. De zwakke tot matige wind is zuid- tot zuidoostelijk. De wind draait geleidelijk naar het zuid- tot zuidwesten en is matig van kracht. In de avond wordt de wind landinwaarts zwak en meest zuidelijk.

Zonnig weer (foto: Pexels – CC0 License)

In de nacht naar woensdag is het onbewolkt. De minimumtemperatuur varieert tussen 6°C landinwaarts tot 10°C aan zee. In de kustgebieden staat een zwakke tot matige wind uit zuidelijke richtingen, landinwaarts is de wind zwak en veranderlijk.

Woensdag overdag heeft de zon vrij spel en loopt de temperatuur in de middag op naar 22 tot 26°C, met de hoogste temperaturen in het zuidoosten. Op de Wadden wordt het ongeveer 20°C, maar ook daar schijnt de zon volop. De wind is zuidoostelijk en zwak tot matig. In de middag kan er op de stranden een koele wind van zee opsteken. (Bron: KNMI)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
2 × 8 =