Twee nieuwe appartementencomplexen aan Pleiadenlaan

Aan de Pleiadenlaan in Paddepoel,  ten zuiden van winkelcentrum Paddepoel, komen twee nieuwe appartementencomplexen: Atlas en Pleione. De gebouwen komen op de plek van het voormalige GAK/UWV, op de hoek Pleiadenlaan/Dierenriemstraat.  De locatie is nu in eigendom van woningbouwcorporatie Nijestee.

Atlas en Pleione (impressie gemeente Groningen)

In complex Atlas, dat 50 meter hoog wordt en 17 bouwlagen telt, komen appartementen voor met name internationale studenten. Pleione, 70 meter hoog en 23 bouwlagen, wordt ingericht met sociale huurappartementen en appartementen in de vrije sector. In totaal gaat het om 375 woningen.

De openbare ruimte, waarvan de kwaliteit op dit moment te wensen overlaat, zal met aandacht worden vormgegeven met ruimte voor groen langs de waterpartij aan de Wilgenlaan. De focus ligt op het realiseren van kleinere (semi-)zelfstandige eenheden voor studenten (vooral de doelgroep onder de 23 jaar) en grotere eenheden van 50 m² of groter vooral voor starters op de woningmarkt (werkende jongeren meestal boven de 23 jaar).

Het programma bestaat uit 224 semi-zelfstandige eenheden van 19 m² (sociale huur) in Atlas. Deze semi-zelfstandige eenheden zijn
met name bedoeld voor buitenlandse studenten. Verder bestaat het programma uit 131 tweekamerappartementen van rond de 45 m² (sociale huur) en 28 vrije sectorhuurappartementen > 50 m² in Pleione. Het plan voorziet daarmee in de behoefte van jongeren aan meer ruimte en kwaliteit.

Andere doelgroepen dan studenten en young professionals worden uiteraard niet uitgesloten van het huren van de tweekamerappartementen (sociale huur) of de driekamerappartmenten (vrije sector).

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
9 + 2 =