FIBO 2018

Afgelopen weekend werd de FIBO georganiseerd in de Koelnmesse in Keulen. FIBO staat voor FItness en BOdybuilding en werd in 1985 opgestart. Inmiddels is de beurs uitgegroeid tot ’s werelds grootste beurs voor fitness, wellness, krachtsport en alles wat hiermee heeft te maken. Denk aan voeding, apparatuur en kleding.

Dennis James (rechts) (foto: Mike Tomale)

De stands van de grote merken in de fitness en bodybuildingbranche werden geflankeerd door grote namen uit de bodybuilding wereld uit het heden en het verleden, zoals bijvoorbeeld de inmiddels gepensioneerde  IFBB-bodybuilder Dennis James, die onder contract staat van sponsor Gorilla Wear. Met hun favoriete sportvedettes konden bezoekers op de foto of samen een selfie maken.

Michelle Lewin – rechts (foto: Mike Tomale)

Het 32-jarige fitness-fenomeen Michelle Lewin was aanwezig om haar 12,9 miljoen volgers op Instagram en 9 miljoen fans op Facebook te verassen met een meet and greet. Ze trok immens veel aandacht en haar fans waren dan ook bereid uren in de rij te staan voor een selfie met het Venezolaanse fitness-fenomeen.

De 158 kilo wegende professionele Nederlandse bodybuilder Olivier Richters kon ook rekenen op de nodige aandacht met zijn imposante lichaam en lengte van maar liefst 2 meter 18.

Zalen vol met een kust en keur aan voedingssupplementen, drankjes, power- en proteïnerepen, trendy sportkleding en natuurlijk de nieuwste, innovatieve fitnessapparatuur. Er werden demonstraties gegeven van onder andere vechtsporten, zoals kickboksen, karate en freefight maar ook Zumba, Aqua Fitness, live cooking, modeshows en een miss FIBO-verkiezing.

Cijfers
Er waren maar liefst 1.133 exposanten, een toename van 11,1 procent ten opzichte van vorig jaar.  De laatste trends en innovaties in de fitness- en gezondheidsindustrie werden gepresenteerd op een oppervlakte van 160.000 m². Met 143.000 bezoekers, waaronder meer dan 83.500 vakbezoekers, bereikte FIBO het recordniveau van de afgelopen twee jaar met een volledig uitverkochte zaterdag.

Europa grootste Fitnessmarkt ter wereld
Met een omzet van 26,6 miljard euro (+1,9 procent ten opzichte van het voorgaande jaar) is Europa nu de grootste fitnessmarkt ter wereld, vóór de VS (24,9 miljard euro). Bijna 60 miljoen sporters zijn lid van een sportschool in Europa. Dat is 3,9 procent meer dan in het voorgaande jaar. Dit is het resultaat van EuropeActive en Deloitte’s “European Health & Fitness Market Report 2018”, traditioneel gepresenteerd tijdens de EHFF-lancering van FIBO.

Silke Frank. directeur FIBO: “De status van FIBO als ’s werelds belangrijkste industriële evenement neemt elk jaar toe en trekt steeds meer internationale kringen aan. De line-up van de landen vertegenwoordigd in Keulen is indrukwekkend. “

De aankomende FIBO vindt plaats van 4 tot 7 april 2019 in het expositiecentrum van Keulen.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
28 + 17 =