Verkiezingen brengen gratis ophalen grofvuil en schonere stad dichterbij

Met de verkiezingen in aantocht lijkt er een meerderheid in de gemeenteraad voor het twee keer per jaar gratis ophalen van grofvuil en het schoner houden van de stad. Dat bleek vanavond in de raadscommissie beheer en verkeer. De oppositie onder aanvoering van Stad en Ommeland pleit al vele jaren voor een schonere stad. Collegepartijen D66, PvdA, GroenLinks en VVD wilden daar nooit aan.

Amrut Sijbolts (foto: Stadspartij Groningen)

De PvdA verraste vriend en vijand door er opeens voor te pleiten vanaf volgend jaar de stad beter schoon te houden. Daar zou nu weer geld voor zijn. Het college verlaagde de afgelopen jaren telkens de norm voor beheer en onderhoud van de stad, de zogenaamde BORG-norm.

Fractievoorzitter Sijbolts ziet hier duidelijk de invloed van de gemeenteraadsverkiezingen van november in. “Onder uw bewind was de Stad vele jaren een zootje!” Stad en Ommeland peilt al een aantal jaren de mening van wijk- en buurtverenigingen over de staat van onderhoud van hun wijk. Daaruit blijkt grote ontevredenheid.
Wethouder Joost van Keulen beloofde Stad en Ommeland te kijken naar het gratis ophalen van grofvuil. Fractievoorzitter Sijbolts vroeg daar uitdrukkelijk naar. Hij verwacht dat de meerderheid van de gemeenteraad zich hier wel achter kan stellen. Sijbolts houdt een motie achter de hand voor de gemeenteraad van 18 april.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
12 × 12 =