Sinds vorige week dik 700 schademeldingen

Een kleine drie weken is het schadeloket nu actief. Inmiddels zijn er sinds vorige week 706 nieuwe meldingen van schade binnengekomen en is de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen van start.

Terugkijkend op de afgelopen drie weken valt vooral de piek in de eerste dagen op. In de eerste 48 uur na de start van het schadeloket op 19 maart werden er meer dan tweehonderd schades gemeld. Daarna werd het aantal elke dag geleidelijk een beetje minder, tot zo’n dertig per dag.

De Commissie is begonnen
Het schadeloket ontvangt aanvragen tot schadevergoeding en begeleidt mensen bij de afhandeling van de schade. Maar het is de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen die over alle gevallen de besluiten neemt. Zoals al eerder aangekondigd, is deze week de Commissie gestart met haar werkzaamheden. De voorbereidingen zijn in volle gang om de werkwijze over de schadeafhandeling vast te stellen.

Deze week staat daarbij voor voorzitter Bruno van Ravels ook in het teken van kennismaking met maatschappelijke organisaties, lokale en regionale overheden en andere betrokken partijen in Groningen. Rond 16 april wordt er vervolgens meer bekend gemaakt over de wijze van schadeafhandeling.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
16 + 11 =