Sluiting woning wegens drugshandel

Woensdag 21 maart 2018, is op last van burgemeester Beukema een kamer aan de Oude Schans in Delfzijl gesloten. De sluiting van de kamer is gebeurd op grond van de Opiumwet en artikel 174a van de Gemeentewet.

In het kader van een lopend onderzoek in handel in (hard)drugs in Delfzijl, heeft er een doorzoeking plaatsgevonden. Uit informatie van de politie blijkt dat een handelshoeveelheid harddrugs is gevondenen uit de politierapportage blijkt dat een bewoner zich bezig heeft gehouden met het dealen in harddrugs.

De aanwezigheid van drugs kan leiden tot onveiligheid voor de omwonenden vanwege overlast en de aanzuigende werking op criminele activiteiten. Voorkomen dient te worden dat de woning in de toekomst een rol kan blijven spelen in de handel in drugs. Gezien het gevaar voor de openbare orde en veiligheid, heeft de burgemeester de kamer voor drie maanden gesloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
9 − 4 =