Bewolkt en regenachtig

Vanochtend trekt er regen zuidoostwaarts over het land. In het noorden komt lokaal mist voor. In het zuidoosten kan er vanochtend natte sneeuw vallen, maar gladheid levert dit niet op. Van het noordwesten uit wordt het droger, maar er blijft echter tamelijk veel bewolking aanwezig en soms kan er nog lichte motregen vallen. Het wordt ongeveer 9°C, maar in het Waddengebied blijft het kwik steken bij 5°C. De west- tot zuidwestenwind draait naar west tot noordwest en is matig. Aan zee is de wind in de ochtend nog (vrij) krachtig.

In de avond en nacht naar vrijdag is het aanvankelijk nog zwaar bewolkt en vooral in het oosten kan nog wat motregen vallen. Vanuit het westen komen er enkele opklaringen binnen en wordt het droog. Vooral in de noordoostelijke helft van het land is er kans op mist(banken). De temperatuur daalt naar 4°C. De wind draait naar het zuidwesten en neemt boven land af naar zwak tot matig.

Vrijdag overdag begint nevelig met hier en daar zon maar al snel neemt, van het westen uit, de bewolking weer toe. In het noordoosten en oosten is er aanvankelijk kans op mist(banken). Vooral in het noorden kan wat lichte motregen vallen. De zuidwestenwind neemt toe naar matig, aan zee (vrij) krachtig en de middagtemperatuur ligt rond 8°C. (Bron: KNMI)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
18 + 3 =