SP moet nog wennen aan PVV

Op 14 maart hebben CDA, CU, GL, PVV, SP, PvdA, SVP, en VVD deelgenomen aan het door de OOP (Ondernemersvereniging Oude Pekela) georganiseerde verkiezingsdebat. De partijen kruisten de degens in het Ondernemerscafé, welke was georganiseerd in ‘De Kiepe’ (Nieuwe Pekela) om kiezers te overtuigen van hun gelijk.

Het plezierige debat sloeg om toen het over de financiën van de Gemeente Pekela ging. Een gespannen SP-lijsttrekker (Pim Siegers) begon opeens de PVV te stangen.

Arthur van Dooren (Lijsttrekker PVV): “Ik kan mij voorstellen dat de tot nu toe regerende SP in Pekela zich ongemakkelijk voelt vanwege de komst van de PVV, een gevreesde concurrent met een aansprekend programma. Maar dat betekent niet dat de SP deze nieuwkomer gelijk met tomaten moet gaan bekogelen”.

Het moddergooien van de SP deed geen recht aan de ambiance van het overigens goed georganiseerde inhoudelijke debat. Het debat ging verder over: Pekela al dan niet zelfstandig, de basisscholen, de economie en de samenwerking tussen de partijen.

De PVV deed een handreiking naar alle partijen en verklaarde geen enkele partij uit te sluiten, mocht de partij bij de vorming van een nieuw college worden betrokken. Arthur van Dooren: “De PVV herkent zich niet in het verwijt van de SP dat het programma van de PVV niet reëel is”.

Van oudsher is Pekela een SP-bolwerk, en in al die afgelopen jaren had de SP helaas niet veel affiniteit met ondernemers, en dat is niet in het belang van het creëren van werkgelegenheid in Pekela. En daar moet straks verandering in komen en daarom nodigt de PVV de SP uit om constructief mee te denken over de toekomst van Pekela. De Pekelder en de ondernemer in Pekela moeten weer centraal komen te staan in de gemeente Pekela.

Partij voor de Vrijheid – PVV Pekela

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
6 × 29 =