Hof Arnhem-Leeuwarden deelt zware straffen uit; OM reageert

Het Openbaar Ministerie is tevreden over de uitspraak van het hof Arnhem-Leeuwarden in de moordzaak Exloo-Dwingelderveld. Het Gerechtshof volgde de eis van levenslang voor beide verdachten.

(foto: Fotolia)

“Daarnaast is in beide zaken ook het medeplegen van moord aangenomen. Dat was ook het standpunt van het Openbaar Ministerie”, aldus persadvocaat-generaal Jan Hoekman na de uitspraak in Arnhem.

Posbankmoord
Het hof deed daarnaast uitspraken in een paar andere zaken die veel in de media zijn geweest. Zo achtte het hof moord bewezen in de zogenaamde Posbankmoord en legde het voor beide verdachten een gevangenisstraf op van 18 jaar, twee jaar meer dan de eis van het OM in hoger beroep.

Nathalie van Poelgeest
Ook deed het Hof uitspraak in de zaak van de moord op Nathalie van Poelgeest. Het hof legde de verdachte een gevangenisstraf op van negen jaar vanwege doodslag. Het OM had in hoger beroep 32 maanden geëist voor dood door schuld. De rechtbank had verdachte in eerste aanleg de verdachte vrijgesproken.

Michael P.
Ook deed de rechtbank uitspraak in de vi-zaak van Michael P. De rechtbank bepaalde dat hij zijn oude straf volledig moet uitzitten. Hij wordt dus niet voorwaardelijk in vrijheid gesteld. Daarin gaat de rechtbank mee met wat het OM wilde. De uitspraak is onherroepelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
28 × 4 =