Rijbaan Winschoterdiep langer gestremd vanwege verontreinigde grond

Bij de werkzaamheden in de rijbaan van het Winschoterdiep op het Europapark (bij het voormalige gebouw van Enexis) is verontreinigde grond aangetroffen. Daarom duren de werkzaamheden zes à zeven weken langer dan gepland. De rijbaan blijft tot begin mei afgesloten.

Op het Europapark is het rode deel van de rijbaan van het Winschoterdiep afgesloten tot begin mei (afbeelding: Aanpak Ring Zuid)

De rijbaan van het Winschoterdiep is sinds 19 februari gestremd vanwege rioleringswerkzaamheden. Bij deze werkzaamheden bleek dat een deel van de grond waar de nieuwe riolering wordt gelegd, vervuild is. Momenteel bekijken we hoe breed, lang en diep het verontreinigde gebied is. Daarna maken we een saneringsplan. Zodra dit plan is goedgekeurd, kan de verontreinigde grond worden gesaneerd. Pas daarna kunnen de rioleringswerkzaamheden worden hervat. We verwachten dat de werkzaamheden hierdoor zes à zeven weken uitlopen. Dat betekent dat de rijbaan tot begin mei is afgesloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
12 ⁄ 6 =