Bewolkt, geleidelijk ook opklaringen, kans op mist

In het noorden en oosten is het bewolkt en op een enkele plek in het oosten van het land valt er nog wat motregen. Van het zuidwesten uit trekken opklaringen over het land, maar ook nieuwe wolkenvelden. In opklaringsgebieden kan in de loop van de nacht plaatselijk mist ontstaan. De minimumtemperatuur loopt uiteen van ongeveer 0°C in brede opklaringen tot 5°C daar waar het bewolkt blijft. Er staat een zwakke tot matige westelijke wind. Geleidelijk wordt de wind veranderlijk van richting.

De mistbanken lossen in de ochtend snel op. Wolkenvelden en zon wisselen elkaar overdag af, in de middag krijgt de zon steeds meer ruimte. Het blijft overal droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 8°C in het noorden tot 11°C in het zuiden van het land. Op de Waddeneilanden blijft de temperatuur steken bij een graad of 5. Er staat een zwakke wind uit uiteenlopende richtingen. Later in de middag en avond wordt de wind overal oost- tot zuidoostelijk en neemt iets in kracht toe.

In de nacht naar donderdag zijn er opklaringen en blijft het droog. De minimumtemperatuur varieert van rond het vriespunt in het noordoosten tot 4°C in het zuidwesten. De zuidoostelijke wind is matig boven land, aan zee (vrij) krachtig.

Donderdag neemt de bewolking van het zuiden uit toe en gaat het regenen. In het noorden en oosten blijft het droog. Het wordt overdag ongeveer 10°C. De zuidoostelijke wind is matig tot vrij krachtig boven land, aan zee vrij krachtig tot krachtig. (Bron: KNMI)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
16 + 9 =