Bewoners Vinkhuizen: “Investeer in onze wijk en onze huizen”

Vorige week vrijdagavond kwamen zo’n 80 bewoners uit Vinkhuizen samen op een door de SP georganiseerde avond in ‘t Vinkuys. Huurders van drie verschillende woningcorporaties deelden hun klachten over schimmel, vocht en tocht. Ze willen van de schimmel en de tocht af, en dat hun huizen goed worden gerenoveerd. Bovendien riepen ze op tot investeringen in hun wijk. De SP steunt de bewoners. De komende tijd zullen bewoners met de SP meerdere acties in de wijk opzetten.

De SP en bewoners verzamelen de komende tijd nog meer verhalen voor een zwartboek. Dat zal worden aangeboden aan de corporaties, andere partijen in de gemeenteraad en de wethouder volkshuisvesting. Volgens SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk een goede eerste actie: “het is hard nodig dat meer mensen de problemen zien. Als wij deze verhalen in de gemeenteraad vertellen lachen andere partijen het weg, omdat in een klanttevredenheidsonderzoek de corporaties een voldoende halen. Hiermee halen we andere partijen uit de papieren werkelijkheid en brengen we de werkelijkheid van de mensen in onze stad het stadhuis in.”

Bewoners uit Vinkhuizen kunnen hun foto’s en verhalen voor het zwartboek de komende tijd melden bij de SP.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
16 ⁄ 2 =