Bewolkt met af en toe regen of motregen

Vannacht is het zwaar bewolkt, op veel plaatsen nevelig en af en toe valt er regen of motregen. Verder kan er in het noorden en noordwesten van het land mist vanaf de Noordzee het land op drijven. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 3°C op de Wadden tot 8°C in het oosten van het land. De wind is zwak tot matig en komt uit zuid tot zuidwest, in het Waddengebied is de wind noordoost. In de loop van de nacht draait de wind aan de westkust naar richtingen tussen noordwest en noord en neemt aan de Zeeuwse en Zuid-Hollandse kust mogelijk toe naar krachtig.

Komende ochtend is het grijs en regenachtig, met op diverse plaatsen ook mist. In de loop van de middag beperkt de meeste neerslag zich tot het oosten en zuidoosten, elders kan dan nog een enkele bui voorkomen. Het blijft overal bewolkt. De maximumtemperatuur komt uit op ongeveer 7°C, op de Wadden iets lager. De wind wordt overal noordwestelijk en is meest matig.

In de nacht naar woensdag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. Het blijft droog. In opklaringsgebieden kunnen enkele mistbanken ontstaan. De minimumtemperatuur loopt uiteen van rond het vriespunt in brede opklaringen en 5°C daar waar het bewolkt blijft. Er staat een zwakke tot matig wind uit richtingen tussen noordwest en zuidwest.

Woensdagochtend lossen de wolkenvelden en eventuele mistbanken snel op. In de middag is er een afwisseling tussen zon en stapelwolken. Het blijft overal droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 8°C in het noorden tot 11°C in het zuiden van het land. Op de Waddeneilanden blijft de temperatuur steken bij een graad of 5. Er staat een zwakke wind uit uiteenlopende richtingen. Later in de middag en avond wordt de wind overal oostelijk en neemt iets in kracht toe. (Bron: KNMI)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
14 + 18 =