Aannemer demonteert gele torenkraan Groninger Forum

De bouw van het Groninger Forum schiet goed op. Daardoor is één van de twee hoge bouwkranen niet meer nodig. Aannemer BAM demonteert deze week aan de Schoolstraatzijde de gele torenkraan. De groene torenkraan aan de Grote Marktzijde krijgt een langere giek (horizontale arm), zodat daarmee de gehele bouwplaats kan worden bereikt.

Groninger Forum, januari 2018, vanaf de Grote Markt gezien (foto: Mike Tomale)

Door de opbouw van een tijdelijke mobiele kraan is de Sint Jansstraat op maandag 12 maart tussen 18.30 en 21.00 uur gestremd. Na 12 maart demonteert de aannemer de gele torenkraan. Vanuit veiligheidsoverwegingen gebeurt dit op 13, 14 en 15 maart steeds vanaf 05.30 uur ‘s ochtends. Op die manier hoeft de aannemer de kraandelen niet over de muziekschool te tillen terwijl deze geopend is. Voor het demonteren van de tijdelijke mobiele kraan wordt de Sint Jansstraat op donderdag 15 maart weer afgesloten, tussen 18.30 en 21.00 uur.

Ondertussen werkt de aannemer verder aan de staalconstructie voor de brug, de verbinding tussen de beide betonkernen bovenaan in het gebouw, en de vloeren in de staalconstructie. De aannemer werkt op verschillende niveaus aan de gevel, namelijk: beplating, kozijnen, isolatie en natuursteen. Ondertussen wordt de gevelsteiger steeds verder opgebouwd. In het gebouw, zowel in de kelder als de bovenbouw, werkt de aannemer aan de installaties en de ruwe afbouwonderdelen, zoals het aanbrengen van plafonds, trappen en vloerafwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
20 − 12 =