Website over geschiedenis van land en water in Groningen

Een nieuwe website over onderzoeken naar de wordingsgeschiedenis van het Groninger landschap en de ontwikkeling van de waterbeheersing in Groningerland van de heer dr. Jan van den Broek, www.vanlauwerstoteems.nl.

Historisch onderzoek
De heer Van den Broek was eerder gemeentearchivaris van Groningen en historicus bij het Regionaal Historisch Centrum Groninger Archieven. Na zijn pensionering is hij actief gebleven als onderzoeker en publicist. Zijn onderzoek heeft inmiddels geleid tot een groot aantal producten. Enkele daarvan zijn in boekvorm of als tijdschriftartikel verschenen.

Publicatie op website
Vanwege hun aard en omvang is het echter niet mogelijk om alle stukken op die manier te publiceren. Sinds kort heeft de heer Van den Broek daarom een eigen website, waarop hij een deel van zijn productie van de afgelopen jaren presenteert. De artikelen en aantekeningen staan als pdf-documenten op het Internet, zodat iedere geïnteresseerde ze zelf kan downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
15 ⁄ 3 =