Thijmen Brust – “Jongeman met een missie”

De entree bij de familie Brust is bijzonder hartelijk. Thijmen Brust, 13 jaar en een groot judotalent, zorgt samen met zijn moeder voor een innemende sfeer. Het kost hem geen enkele moeite te praten over zijn sport, het judo. Al op zesjarige leeftijd maakte hij per toeval kennis met de judosport.

Thijmen Brust

Thijmen vertelt dat judo hem aantrekt omdat je je dan goed leert verdedigen. Andere sporten zijn niet meer in beeld. Opa hoopt stiekem nog op een voetbalcarrière maar nadat Thijmen zich heeft uitgesproken voor de judosport en daar volledig voor gaat, is opa een van zijn grootste fans.

Op de vraag of hij ook een held in zijn sport heeft zegt ie zonder blikken of blozen “Frank de Wit”, een jonge judoka, die ik volg via Ippon TV.

“Frank de Wit “, een jonge judoka, die de eerste bekers bij de pupillen heeft gehaald, daar is overgestapt naar Ben Rietdijk Sport in Velserbroek. Daar heeft hij zich verder ontwikkeld als judoka. De aansluiting bij de internationale top heeft Frank gekregen nadat hij de overstap heeft gemaakt naar Kenamju in Haarlem in 2011. Onder leiding van John van der Meer heeft hij grote stappen kunnen maken en de eerste medailles op eindtoernooien gehaald”.
Op het livestream kanaal volgt Thijmen de wedstrijden van zijn helden. “Meekijken op de matten”, in vakjargon. En dan het liefst op groot scherm op pappa’s kantoor.

Thijmen’s eigen ambities zijn ook niet kinderachtig. Ook daar hoeft hij niet lang over na te denken: “Ik wil Nederlands Kampioen worden”. Dat die ambitie niet irreëel is, wordt onderstreept door het feit dat Thijmen nu genomineerd is voor de verkiezing van sporttalent van het jaar van Drenthe.

Thijmen is een doorzetter, dat blijkt wel uit het feit dat hij na een armbreuk met pennen in zijn arm weer vol ging trainen voor het NK.

Naast het volgen van Havo 2 aan het Dr. Nassaucollege in Beilen vindt hij ook nog tijd voor gamen en zijn vriendengroep.

Een speciaal dieet volgt Thijmen niet. Zijn moeder grapt dat Thijmen ook wel van een snoepje houdt en dus gewoon eet wat de pot schaft.

Een gezonde Hollandse jongen die trots is op wat hij tot nu toe heeft bereikt en die laat merken dat dit niet zonder steun van familie, trainers en goede coaches was gelukt.

One thought on “Thijmen Brust – “Jongeman met een missie””

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
15 ⁄ 3 =