Stad en Ommeland wil pinautomaten behouden

De gemeenteraadsfractie van Stad en Ommeland Groningen (voorheen Stadspartij) maakt zich grote zorgen over het verdwijnen van de pinautomaten uit wijken en dorpen in Groningen. Afgelopen week verdween de pinautomaat aan de Meeuwerderweg in de Oosterpoort.

Pinautomaat (foto: Pxhere – CC0 Public Domain)

Uit landelijk onderzoek blijkt dat de komende jaren een op de vier pinautomaten verdwijnt. Volgens fractievoorzitter Amrut Sijbolts zijn pinautomaten voorzieningen die senioren en minder mobiele mensen langer in staat stellen zelfstandig thuis te wonen. Ook draagt dit bij aan de leefbaarheid in wijken en dorpen.
Stad en Ommeland heeft over de pinautomaten vragen gesteld aan burgemeester en wethouders van Groningen. De partij wil weten welke mogelijkheden er zijn om de pinautomaten te behouden. Stad en Ommeland vindt 5 kilometer te ver voor de dichtst bijzijnde pinautomaat.

Eind 2020 zijn de overgebleven automaten niet meer aan een bank gekoppeld. Ze worden dan beheerd door het bedrijf Geldservice Nederland (GSN). Dit wordt, naast het risico op plofkraken, als reden genoemd waarom banken nu al pinautomaten sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
17 × 29 =