Surinaams-Nederlandse terreurverdachten blijven voorlopig vastzitten in Suriname

Twee Surinaams-Nederlandse moslim terreurverdachten die sinds 23 juli zijn opgepakt, blijven voorlopig in hechtenis in Suriname. Dat schrijft NU.nl. De politie is nog altijd niet klaar met het onderzoek. 

Paleis van Justitie, Paramaribo (foto: Mark Ahsmann – Wikimedia)

Volgens de aanklacht die dinsdag door de rechter werd voorgelezen worden de 35-jarige Raoul (35) en de 31-jarige Nasser beschuldigd van deelname aan een terreurorganisatie. De broers ontkennen in alle toonaarden te zijn betrokken bij het voorbereiden van aanslagen, het ronselen van mensen voor de gewapende strijd van IS of financiële steun aan extremisten in Syrië en Irak.

De familie van de moslim broers is niet blij met de gang van zaken. Ook hun advocaten beschikken pas sinds enkele weken over het uitgebreide dossier.

De twee verdachten die beiden in Nederland zijn geboren en opgegroeid in Den Haag, werken in een islamitische slagerij annex broodjeszaak in het centrum van de hoofdstad Paramaribo,werden volgens NOS op zondag 23 juli met veel machtsvertoon opgepakt. De Surinaamse krant De West meldde dat de aanhoudingen waren verricht in verband met een mogelijke aanslag op de Amerikaanse ambassadeur in Paramaribo, Edwin Nolan.

Verdachte Raoul is volgens NOS getrouwd met met een dochter van de Surinaamse politicus, parlementariër en ex-rebellenleider Ronnie Brunswijk(Abop), die aangeeft in de Surinaamse Krant De Ware Tijd dat zijn dochter zoiets nooit zou doen. Zijn dochter werd tegelijk met de moslimbroers opgepakt maar kort daarna weer vrijgelaten.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
32 ⁄ 8 =