Zuid-Oost Engeland in de greep van “the Night Watcher”

“Een uiterst professionele inbreker” is hij volgens de politierapporten. The Night Watcher zoals hij in de Engelse media wordt genoemd houdt al geruime tijd huis onder de miljonairs in Zuid-Oost Engeland. Volgens schattingen heeft hij al enkele miljoenen aan buit vergaard bij uiterst gewelddadige inbraken bij de rijkere inwoners van Engeland.

Beveiligingsbeeld vrijgegeven door de politie van Surrey, waarop de Night Watcher te zien is

Over een periode van 3 jaar, beginnend in november 2014, zijn er minstens 7 inbraken op zijn naam geschreven. Bij al zijn rooftochten gaat de man uiterst planmatig te werk en wel zodanig dat de politie er ernstig rekening mee houdt dat de dader een militair of ex-militair is, waarbij het niet wordt uitgesloten dat hij bij de special forces zit of heeft gezeten. Volgens een politiewoordvoerder van de politie van Surrey neemt de dader de tijd om de vaak luxueuze huizen en hun omgeving goed te verkennen. ”Hij weet exact hoe de indeling van de huizen is, waar de safe is en hoe hij voordat de politie ter plekke is, weer kan verdwijnen.” De politie heeft geen idee waarom de man zo gewelddadig te werk gaat. Zijn slachtoffers, mannen en vrouwen, worden met tyeribs vastgebonden en vaak ernstig en ook vooral onnodig mishandeld.

Inspecteur Dee Fielding, die het onderzoek naar deze inbraken leidt, geeft aan dat de inbreker ongeveer eens in de zes maanden toeslaat. “Hij weet precies wat de bewoners van het huis doen, wat de routines zijn en wanneer de mensen wel of niet thuis zijn. Hij is bovendien zo professioneel, zowel met zijn wapen als tijdens het vastbinden van mensen, dat wij wel aan moeten nemen dat de dader een militaire achtergrond heeft.” Er zijn voorbeelden bekend waarbij de Night Watcher zijn slachtoffers met één hand vast kon binden, terwijl hij dan anderen met zijn wapen in de andere hand onder controle hield. Niet zelden was hij in staat een grotere groep mensen zijn wil op te leggen.
Het feit dat er relatief lange periodes lijken te zitten tussen de verschillende inbraken, doet vermoeden dat de dader soms voor langere tijd niet aan zijn aparte hobby toekomt.
De inbraken die aan the Night Watcher worden gelinkt zijn:

12 november 2014 – Kingswood, Surrey
21 januari 2015 – Maidenhead, Berkshire
13 januari 2016 – Chichester, Sussex
22 november 2016 – Sevenoaks, Kent
18 januari 2017 – Maidstone, Kent
24 april 2017 – Virginia Water, Surrey
26 oktober 2017 – Kingswood, Surrey

Waarom de man iedere keer zoveel geweld gebruikt is voor de politie nog een raadsel.
Zijn tot nu toe laatste slachtoffer, de 61-jarige Susan Morris uit Kingswood, Surrey, werd ook flink toegetakeld: “Hij wist precies hoe hard hij me kon slaan. Hij stompte me drie keer in mijn gezicht. Dat deed enorm veel pijn. Het leek wel alsof de klappen maar bleven komen.” Mevrouw Morris vertelde dat de man gedurende de hele overval een geweer met afgezaagde loop in haar rug hield. Zij werd ook verscheidene malen met haar hoofd tegen de muur geslagen en aan haar haren door het huis gesleurd. Hij bleef ondertussen meer geld en juwelen eisen.
”Op een gegeven moment kreeg ik een ring niet van mijn vinger en ik was echt heel bang dat hij de vinger eraf ging snijden.”
Susan Morris beschrijft de man als zelfverzekerd. “Ik heb het idee dat hij intelligent is, hij spreekt netjes en zonder accent en hij wist blijkbaar heel goed hoe hij met de situatie moest omgaan.”
Pas later op de avond, toen haar man thuis kwam, werd zij gekneveld gevonden en kon zij bevrijd worden.
De politie heeft wel DNA sporen op enkele plaatsen delict gevonden, maar een onderzoek in het eigen DNA bestand heeft geen match opgeleverd. Pogingen om via het Ministerie van Defensie in de militaire DNA-database te mogen kijken, zijn tot nu toe stukgelopen op een weigering van Defensie. De vraag is hoe lang die houding wordt volgehouden, zeker als de Night Watcher weer zo gewelddadig toeslaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
36 ⁄ 18 =