Sloop voormalige schoolgebouw Gbs Klimop in Middelstum begonnen

De voorbereidende werkzaamheden voor de sloop van het voormalige schoolgebouw van gereformeerde basisschool Klimop aan de Zuiderstraat in Middelstum zijn begonnen. Als eerste wordt het terrein aangepast. De sloop van het gebouw vindt plaats in maart.

Gbs Klimop – Middelstum (foto: gemeente Loppersum via twitter)

De school in intussen al verhuisd van de Zuiderstraat naar naar de nieuwbouw op de oude plek van de Wicher Zitsemaschool aan de Boerdamsterweg. Na de sloop van het oude schoolgebouw zal begonnen worden met de bouw van een aarbevingsbestendiger kindcentrum.  De scholen in Middelstum, Westeremden, Zeerijp en ’t Zandt die niet een plaats krijgen in de nieuwe kindcentra, worden bouwkundig verstevigd en toekomstbestendig gemaakt.

Ook in Loppersum en Stedum worden aarbevingsbestendigere kindcentra’s gebouwd.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
18 ⁄ 6 =