Ronald Knegt (CDA) roept Ronald Kaatee (PVV) tot de orde in de Provinciale Staten van Groningen

Tijdens de vergadering van de Commissie Bestuur, financiën en veiligheid op woensdag 24 januari heeft Statenlid Ronald Kaatee (PVV) de Statenzaal vroegtijdig verlaten omdat hij vindt dat voorzitter Ronald Knegt (CDA) hem de mond snoert.

Ronald Knegt (CDA) – Screenshot commissie Bestuur, financiën en veiligheid 24-01-2018

Een paar Statenleden vonden dat de informatievoorziening rondom het gaswinningsdossier te kort schiet vanuit Gedeputeerde Staten. Het lijkt erop dat journalisten met het dossier aardbeving in hun portefeuille beter geïnformeerd zijn dan volksvertegenwoordigers. Scheffers van Groninger Belang wil graag alles weten over dit dossier en zelf bepalen wat hij wil onthouden. De meeste informatie wordt nu via de pers en media opgehaald.

Ronald Kaatee (PVV) – Screenshot commissie Bestuur, financiën en veiligheid 24-01-2018

Mastenbroek van de SP (coalitiepartij) vindt dat er te lang over de inzet van het college wordt gepraat. Ronald Kaatee (oppositie) vraagt het woord en begint over de motie tiltmeters van de PVV van ruim een jaar geleden, en vraagt hoe de SP aankijkt tegen de informatievoorziening van GS op dat onderwerp.

Voorzitter Knegt beroept zich op de orde
Voorzitter Knegt onderbreekt en prijst Kaatee dat hij dit ‘kunstig’ zou doen maar aangezien er over de governance wordt gediscussieerd en de rol van PS daarin wordt het woord ontnomen. Hij verzoekt Kaatee bij de orde te blijven. Kaatee vindt dat ook dit voorbeeld van de tiltmeters valt onder de informatievoorziening. Nogmaals verzoekt Knegt Kaatee zich bij de orde te houden en wil geen discussie.

Statenlid Ronald Kaatee geeft even later aan dat hij de vergadering vroegtijdig zal verlaten.

‘zijn onprofessionele opstelling jegens de PVV begint nu wel op te vallen’
Een bekende PvdA-er uit de stad die anoniem wenst te blijven is vaak aanwezig op de tribune van de Provinciale Staten, zo ook tijdens deze bewuste commissievergadering. Het valt hem op dat vanaf het moment dat Ronald Knegt voorzitter is van deze commissie, Knegt alles eraan doet om zijn aversie tegen de PVV-ers in de Staten duidelijk te maken en geen kans ongemoeid laat om de PVV-ers op zijn manier aan te pakken. “Dat Knegt een hekel heeft aan de PVV, moet hij zelf weten, maar zijn onprofessionele opstelling jegens de PVV begint nu wel op te vallen, dit is namelijk niet de eerste keer.”

We hebben Ronald Knegt om een reactie gevraagd waarom specifiek de informatievoorziening omtrent de tiltmeters niet zou vallen onder governance? Mijnheer Knegt geeft aan dat hij technisch voorzitter is van de commissie en ieder Statenlid, ongeacht politieke partij, tot de orde zal roepen. “Ik corrigeer alleen, dat is de mores. Wat mijnheer Kaatee ervan vind is aan hem.” Knegt herkent zich niet in de reactie van de man op de tribune. Hij vindt hier niks van.

Politiek verslaggever Johan de Veer van Dagblad van het Noorden, ook aanwezig tijdens de commissievergadering twitterde het volgende:

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
30 + 3 =