Bewolkt en zacht, later op de dag regen. Dinsdag droog en perioden met zon

Overdag blijft er veel bewolking aanwezig, al zou in de ochtend de zon lokaal even kunnen doorbreken. Hier en daar valt lichte motregen. In de eerste helft van de middag bereikt een actief regengebied het noordwesten en dit gebied breidt zich gedurende de middag en avond over de rest van het land uit. ’s Avonds wordt het in het noordwesten droog en klaart het op.

De wind is zuidwestelijk wordt vrij krachtig, in de kustgebieden krachtig tot hard. De wind draait in de loop van de middag en avond naar noordwest en neemt af naar matig boven land en (vrij) krachtig langs de kust. Het wordt opnieuw zacht met maxima tussen 9°C in het noorden en 12°C in het zuiden.

In de nacht naar dinsdag wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. In het uiterste zuiden zou een mistbank kunnen ontstaan. De temperatuur daalt landinwaarts naar waarden net boven het vriespunt met vorst aan de grond. De zuidwestenwind neemt sterk af en wordt zwak tot matig.

Dinsdag overdag blijft het droog en zijn er perioden met zon. Met een zwakke tot matige, langs de kust later vrij krachtige zuidwestenwind wordt het ’s middags ongeveer 8°C. (Bron: KNMI)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
4 × 11 =