Warmetruiendag op 2 februari: zet de verwarming een graadje lager

“De groenste energie is de energie die je niet gebruikt”. Onder dit motto nemen elk jaar veel mensen actief deel aan de Greenchoice Warmetruiendag. Dit is de landelijke dag van de energiebesparing. Meedoen is heel eenvoudig: zet de verwarming lager, trek een warme trui aan en bespaar 6% energie en dus 6% CO2-uitstoot per graad!

Ook de gemeente Loppersum doet mee aan deze dag. In het gemeentehuis gaat de temperatuur zelfs 3 graden omlaag. Wethouder Bé Schollema (Duurzaamheid en Milieu) roept iedereen op om vrijdag 2 februari de verwarming een graadje lager te zetten en in een dikke(re) trui naar school of naar het werk te gaan. Zo leveren we samen een bijdrage om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en iets te doen tegen de opwarming van de aarde. Dus doe ook mee: haal de allermooiste en dikste wintertrui uit de kast en trek hem aan.

Meer informatie over de warmetruiendag vind je hier.

(foto: Pixabay – caradecabra – CC0 Creative Commons)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
22 − 11 =