Overwegend bewolkt, vanavond wat regen. Zondag in het zuiden droog

Het is vandaag overwegend bewolkt, maar op een enkele plek kan de zon even doorbreken. In de loop van de middag wordt de bewolking dikker en vanavond trekt een gebied met (mot)regen van west naar oost over het land. De middagtemperatuur ligt rond 8°C. De zuidwestelijke wind is overwegend matig, vanavond af en toe vrij krachtig. Aan de kust en op het IJsselmeer neemt de wind toe naar krachtig tot hard en langs de (noord)westkust kan de wind vanavond tijdelijk stormachtig worden.

Komende nacht valt er van tijd tot tijd wat (mot)regen. In de noordwestelijke helft wordt het in de loop van de nacht droog met mogelijk enkele opklaringen. De west- tot zuidwestenwind neemt af naar matig, aan zee naar vrij krachtig en de temperatuur daalt naar 7°C.

Zondag overdag wordt de bewolking in het noord(oost)en dikker en daar volgt vooral in de middag regen. In het zuiden blijft het droog en is er kans op een enkele opklaring. De zuidwestelijke wind is matig, aan zee vrij krachtig tot krachtig en de temperatuur stijgt naar 9°C op de Wadden en plaatselijk 12°C in het zuiden van het land. (Bron: KNMI)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
11 + 27 =