Europees openbare aanbesteding warmtelevering met biomassa

De gemeente Oldambt is een Europese aanbestedingsprocedure gestart voor de levering van het leveren van warmte aan zwembad De Watertoren in Winschoten, zwembad De Hardenberg en sporthal De Hardenberg in Finsterwolde gedurende minimaal vijftien jaar, waarbij de warmte opgewekt wordt met biomassa bij voorkeur afkomstig uit de regio Oost Groningen.

(foto: Pixabay – recyclind – CC0 Creative Commons)

De gemeente zoekt een innovatief en proactieve opdrachtnemer die op een adequate, duurzame en innovatieve wijze warmtevoorziening levert, beheert en onderhoudt voor zwembaden de Watertoren, Watertorenstraat 16, 9671 LJ Winschoten en de Hardenberg, Hardenberg 5 9684 AM Finsterwolde, waarbij de opdrachtgever maximaal wordt gefaciliteerd en de handelingen/werkzaamheden aan de zijde van de opdrachtgever worden geminimaliseerd.

Daarbij wenst de gemeente optimaal gebruik te maken van de kennis en kunde die bij de marktpartijen aanwezig is. Om dit doel te bereiken is ervoor gekozen om geen traditioneel ingerichte aanbesteding te organiseren waarbij prijs veelal doorslaggevend is. Gekozen is voor een innovatieve manier van aanbesteden waarbij vooral de kwaliteit centraal staat. Deze aanbesteding is namelijk gebaseerd op de Best Value aanpak.

One thought on “Europees openbare aanbesteding warmtelevering met biomassa”

  1. Biomassa van bomen en grootschalige kapacties uit openbare plantsoenen en private bossen is fout. Dubbel fout vanwege klimaat en opstoken van jarenlang te groeien en ons te beschermen bomen en bos.
    Bomen opstoken voor een verwarming van een zwembad en bij energiecentrales groot of klein levert niet meer bomen op en vernietigd ons natuurlijke kapitaal voor tijdelijke verwarming. Of ze nu uit de omgeving van oost Groningen komen als een zogenaamde kwaliteit eis/ voorwaarde uit Oost Groningen komen of van ver daarbuiten te kappen, te verhakselen bomen en takken in de vorm van pellets is drie dubbel fout en gemeente stelt zich open door besluit voor beroep en bezwaar.

    stichting Bomenridders Groningen. http://www.bomenriddersgroningen.nl Facebook en biomassa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
25 × 16 =