City Central: laagdrempelige ontmoetingsplek voor internationals en Stadjers

In een karakteristiek pandje tegen de Der Aa-kerk aan zit sinds enkele maanden ‘City Central’. Dit is een nieuwe ontmoetingsplek voor internationals: internationale studenten en expats.

Der A-kerk (foto: Mike Tomale)

City Central werd woensdag 24 januari geopend door wethouder Paul de Rook. De grote gele stip verwijst naar de gele stippen op het stadsbalkon die de weg wijzen naar het centrum. Internationals krijgen in City Central informatie en tips over het stadsleven, huisvesting en leuke dingen om te doen. Ook Stadjers zijn welkom aan Akerkhof 2. Zij kunnen er bij een kop koffie in contact komen met de nieuwe internationale bewoners.

City Central is een initiatief van de gemeente om het groeiend aantal internationals goed wegwijs te maken in Groningen. Voor internationals is er in Groningen ook het International Welcome Center North (IWCN). Dit is de ‘one-stop-shop’ voor expats en buitenlandse kenniswerkers. Het IWCN helpt hen onder andere bij het regelen van formaliteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
10 ⁄ 5 =