Voorarrest voorman No Surrender is met 30 dagen verlengd

Het voorarrest van Henk Kuipers, de voorman van No Surrender, is met 30 dagen verlengd. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) in Noord-Nederland woensdagmiddag bekendgemaakt. Het onderzoek loopt door.

De 59-jarige medeverdachte uit Sneek blijft ook 30 dagen langer vast zitten. De 53-jarige Henk Kuipers zou als een soort incassobureau hebben opgetreden. De man uit Sneek zou Kuipers hebben ingehuurd om een zakelijk conflict met drie ondernemers op te lossen. Dat schrijft NU.nl.

Beide mannen worden verdacht van het gezamenlijk afpersen van een ondernemer en van twee pogingen tot afpersen van twee ondernemers in 2014 en in 2015.

In december werd het voorarrest van de leider van motorclub No Surrender en de 59-jarige man uit Sneek ook al verlengd met twee weken.

Volgens Dagblad van het Noorden zal Henk Kuipers, ondanks zijn arrestatie, binnenkort met een videorubriek ‘Vraag het Henk’ komen op zijn website CaptainHenk.com.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
23 + 25 =