Update Groninger Forum en bouw Merckt

De betonkernen van het Groninger Forum zijn in ruwbouw gereed. Tussen de beide betonkernen bouwt aannemer BAM verder aan het staal van de brug. De aannemer stort de komende week de vloer in de brug op de negende verdieping aan de oostzijde (Schoolstraatzijde). Aan de westzijde (Grote Marktzijde) legt de aannemer de breedplaatvloeren voor de eerste verdieping.

Groninger Forum, januari 2018, vanuit de Popkenstraat (foto: Mike Tomale)

De gevelwerkzaamheden worden vervolgd. De aannemer werkt verder aan de kozijnen en de isolatie van het gebouw. Daarnaast is de aannemer aan de oostzijde (Schoolstraatzijde) gestart met het aanbrengen van de natuurstenen gevelplaten. In het gebouw werkt de aannemer verder aan de diverse installaties en de eerste akoestische plafonds.

Bouw Merckt
Net als vorige week is aannemer Plegt-Vos druk bezig met het aanbrengen van de Soilmix-wanden. Het maken van de wanden gebeurt met een boorstelling. Aan de boorstelling zitten drie avegaren (boren), die gelijkmatig in de grond geboord worden. Als de avegaren op diepte zijn (ca. 15 m), vermengt de aannemer de grond met bentoniet en wordt er in elk segment een staalprofiel geplaatst. Zo ontstaat een in de grond gevormde betonwand.

De werkzaamheden verlopen volgens planning. Inmiddels is ca. 60 % van de wanden aangebracht. Streven van de aannemer is om de Soilmixwanden begin volgende week gereed te hebben. Daarna demonteert de aannemer de boorstelling en wordt de betoncentrale afgevoerd. De werkzaamheden voor Merckt zijn live te volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
38 ⁄ 19 =