Groningen komt 4 tot 7 miljoen tekort op jeugdhulp

‘Alle kinderen die hulp nodig hebben, die krijgen het.’ Die belofte deed GroenLinks wethouder Mattias Gijsbertsen gisteren tijdens het persgesprek op het Stadhuis in Groningen over de tekorten in de jeugdhulp. Die tekorten belopen voor de provincie Groningen een bedrag van 14 tot 22,5 miljoen euro. De stad neemt daarvan ongeveer een derde deel voor zijn rekening. 

Wethouder mattias Gijsbertsen

De wethouder wil een snel onderzoek naar het precieze hoe en waarom van de tekorten. Hij verwacht hier binnen twee maanden meer over te kunnen vertellen. Zoals het er nu uitziet zit het tekort hem vooral in de ambulante hulp. De inzet op preventie om zwaardere hulp te voorkomen blijft hoe dan ook een belangrijk onderdeel van het beleid.

Gijsbertsen is voorzitter van het dagelijks bestuur van de gemeenschappelijke regeling Publieke Gezondheid en Zorg (PG&Z).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
27 + 11 =