Voorstellen voor transparantere EU overhandigd aan Eurocommissaris Timmermans

De onderhandelingen over nieuwe Europese regels en wetten moeten beter te volgen zijn voor de kiezers. Dat vinden 26 Kamers van de nationale parlementen in de Europese Unie. Een brief met deze boodschap kreeg Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie, op maandag 22 januari 2018 uit handen van Malik Azmani en Bastiaan van Apeldoorn, voorzitters van de commissie voor Europese Zaken van respectievelijk de Tweede en Eerste Kamer.

Van links naar rechts: Malik Azmani (VVD) voorzitter van de Tweede Kamercommissie voor Europese Zaken, Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie en Bastiaan van Apeldoorn, voorzitter van de Eerste Kamercommissie voor Europese Zaken (foto: Tweede Kamer)

De overhandiging vond plaats in Sofia tijdens een bijeenkomst van de in Europese Zaken gespecialiseerde commissies van nationale parlementen (COSAC). Ook het Europees Parlement is in dit orgaan vertegenwoordigd. De commissie Europese Zaken van de Tweede Kamer is initiatiefnemer van deze brief namens de 26 Kamers van de nationale parlementen in de Europese Unie. De brief is vóór het kerstreces ook al via de post verstuurd naar de Europese Commissie en de Europese Raad. Ook de commissie voor Europese Zaken van de Eerste Kamer heeft de brief ondertekend. Eurocommissaris Timmermans kreeg de brief aangeboden in een transparant huisje, een symbool voor meer transparantie in de EU.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
21 + 6 =