Verslavingszorg Noord Nederland: langere wachttijd voor cliënten uit Oost-Groningen

Cliënten die op de wachtlijst staan voor een behandeling in Winschoten, Hoogezand, Delfzijl of Stadskanaal moeten rekening houden met een langere wachttijd. Dat meldt Verslavingszorg Noord Nederland (VNN) gisteren.

De afgelopen jaren heeft VNN te maken met een forse toename in het aantal cliënten in Oost-Groningen. Daarnaast is het lastig om voldoende gezondheidszorgpsychologen en psychiaters te vinden. VNN is niet de enige zorginstelling die kampt met oplopende wachttijden door personeelstekorten. De wachttijden lopen landelijk op. Afgelopen week riepen bestuurders in de noordelijke zorg nog op tot een plan van aanpak om iets tegen de tekorten aan personeel te doen.

VNN begrijpt dat het ontzettend vervelend is dat cliënten langer moeten wachten voordat ze geholpen kunnen worden en doen zijn uiterste best om dit te verhelpen. Inmiddels heeft VNN nieuw personeel gevonden dat op dit moment wordt ingewerkt.

Om mensen te ondersteunen gedurende de wachtperiode biedt VNN de volgende mogelijkheden:

  • Bijwonen van de voorlichtingsbijeenkomst ’Omgaan met verslaving’. Als mensen hiervan gebruik willen maken kunnen ze bellen naar 0597 – 45 10 20.
  • Voor een luisterend oor bellen naar onze telefonische hulpdienst ‘Trek aan de bel’ via 0800 – 020 27 21. De telefoondienst is gratis en anoniem en wordt bemand door vrijwilligers. ‘Trek aan de bel’ is 7 dagen per week van 09.00 – 23.00 uur bereikbaar.
  • Tussentijds hulp vragen aan de huisarts, de praktijkondersteuner GGZ en de eigen omgeving.
  • Contact opnemen met de zorgverzekeraar voor wachtlijstbemiddeling. De zorgverzekeraar kan mensen ondersteunen bij het zoeken naar een andere zorgaanbieder.

Voor een overzicht van de wachttijden per regio kunt u hier kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
26 × 24 =