In het (noord)oosten eerst (mot)regen, vanmiddag ook opklaringen

Vanochtend is er veel bewolking en in de noordoostelijke helft van het land valt motregen of lichte regen. De neerslag trekt geleidelijk weg richting Duitsland. Vanmiddag komt er van het westen uit meer ruimte voor de zon. De temperatuur loopt op naar ca. 8°C. De wind is matig en komt uit een westelijke richting, in het noordoosten en oosten is de wind aanvankelijk nog zuid tot zuidoost.

In de nacht naar dinsdag zijn er opklaringen maar ook enkele wolkenvelden, het blijft droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 2°C in het oosten en noordoosten tot 5°C langs de kust. De zuidwestelijke wind is overwegend matig.

Dinsdagochtend schijnt eerst nog even de zon maar van het westen uit neemt de bewolking toe. In de middag gaat er op steeds meer plaatsen regen of motregen vallen. De maximumtemperatuur ligt tussen 7°C in het noordoosten en 10°C in het zuidwesten. De zuid tot zuidwestenwind neemt in de loop van de ochtend toe naar matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer naar krachtig. (Bron: KNMI)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
22 × 14 =