PVV-demonstratie in Rotterdam: tegen kabinet Rutte III en islamisering van Nederland

Vandaag werd in Rotterdam een demonstratie georganiseerd tegen het beleid van kabinet Rutte 3 en tegen de islamisering van Nederland. Tevens was het ook de aftrap van de PVV-campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van dit jaar. „Genoeg is genoeg.” zegt Wilders. Vanuit Groningen reed een bus met PVV sympathisanten naar Rotterdam.

Poster demonstratie

Een kleine 1500 mensen verzamelden zich op het Stationsplein in Rotterdam waar ze door middel van een megafoon werden toegesproken door Geert Wilders. Ook de Belgische Filip Dewinter van Vlaams Belang was met een groep aanwezig en liep gebroederlijk samen met Wilders voorop in de stoet door het centrum van Rotterdam. Onder andere Eerste Kamer senator Ton van Kesteren (PVV) en Tweede Kamerlid Martin Bosma (PVV) liepen mee.

Eerste Kamer senator Ton van Kesteren (PVV) (foto: Mike Tomale)

Honderd gulden
Van Kesteren hield zich vooral bezig met het aanspreken van mensen die in eerste instantie fel gekeerd zijn tegen de PVV. Maar door de rustige manier van praten van de Eerste Kamer senator kreeg hij het toch voor elkaar dat zelfs de fanatiekste PVV-tegenhangers de gedrukte honderd gulden briefjes met de afbeelding van Wilders aannamen.

Patstelling op Schouwburgplein
Op het Schouwburgplein sprak Geert Wilders nog even met wat mensen en verliet toen de demonstratie. DENK stond ook op het Schouwburgplein. Kopstukken Selçuk Öztürk en Tunahan Kuzu waren ook van de partij. Tot een echte confrontatie kwam het niet maar duidelijk was er sprake van een patstelling. Een paar minuten nadat Wilders de demonstratie had verlaten, kwam er ook een einde aan de demonstratie. Hier en daar nog wat geschreeuw en ongenoegen dat werd geuit, maar verder niets ernstig.

Pegida en NVU waren vandaag ook van de partij. Niet duidelijk was wie van de demonstranten bij welke organisatie hoorde.

Geert Wilders doet dit jaar voor het eerst met de PVV mee in Rotterdam aan de gemeenteraadsverkiezingen en wist zo’n 1500 mensen te mobiliseren. Vandaag waren er vooral veel politie en veel journalisten aanwezig.

Fotoreportage:

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
18 − 4 =