Van tijd tot tijd (winterse) buien met kans op gladheid

Vandaag is het wisselend bewolkt en trekken er enkele (winterse) buien, mogelijk met onweer, oostwaarts over het land. In het noorden en oosten kan het vanmorgen door bevriezing of winterse buien eerst plaatselijk glad zijn. In het zuidwesten komen aanvankelijk minder buien voor. In de loop van de middag en avond nemen de buien in activiteit toe. De kans op plaatselijke gladheid wordt dan ook weer groter. De maxima komen rond 5°C uit. De west- tot zuidwestelijke wind is zwak tot matig, aan zee mogelijk vrij krachtig tot krachtig.

In de nacht naar zaterdag komen er vooral in het noorden en oosten nog enkele winterse buien voor, waarbij het lokaal wit kan worden. Elders is het overwegend droog met een afwisseling van opklaringen en wolkenvelden. De minimumtemperatuur loopt uiteen van rond het vriespunt in het binnenland tot 3°C aan zee. De zuidwestenwind is matig, aan zee vrij krachtig, mogelijk krachtig.

Zaterdag overdag komt er vooral in het noorden nog een enkele (winterse) bui voor. Verder is er vrij veel bewolking en een gebied met regen en natte sneeuw bereikt het zuiden in de tweede helft van de ochtend. In de middag krijgt mogelijk de gehele zuidelijke helft van het land hiermee te maken. In de Limburgse heuvels zou een sneeuwdek van enkele centimeters kunnen ontstaan. In de avond trekt het neerslaggebied naar Duitsland. De maximumtemperatuur ligt rond 4°C, in het zuiden kan de temperatuur in natte sneeuw dalen naar iets boven nul. De wind is zuidwestelijk en zwak tot matig. In de middag draait de wind naar richtingen tussen noord en west. (Bron: KNMI)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
21 − 14 =