Kandidaatstelling lijsttrekkerschap D66 Groningen geopend

De D66 afdelingen Groningen en Haren hebben besloten om, met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van november dit jaar, gezamenlijk het traject in te gaan voor de kandidaatstelling van de lijsttrekker en de overige plekken op de kieslijst. Op deze manier is D66 voorbereid op de mogelijke herindeling van Ten Boer, Haren en Groningen. Voorzitter Mattijs Endedijk: ”Ik ben erg blij dat we gezamenlijk met D66 Haren dit traject inzetten en op deze manier de verkiezingen gaan voorbereiden. Ondanks dat het definitieve besluit natuurlijk nog moet vallen.”

Lijstrekkersdebat
De inschrijving voor kandidaat-lijsttrekkers voor de gezamenlijke lijst D66 afd. Groningen/afd. Haren voor de gemeenteraadsverkiezingen is per 15 januari geopend. Kandidaat lijsttrekkers hebben tot 5 februari om zich te melden bij de verkiezingscommissie van D66. De D66-leden kunnen tussen 8 en 21 februari stemmen over het lijsttrekkerschap. Op donderdag 15 februari zullen de kandidaat-lijsttrekkers zich voorstellen aan de leden en met elkaar in debat gaan in een openbare bijeenkomst in Corps de Garde.

Gemeenteraadskandidaten melden vanaf 1 februari
Bij de kandidaatstelling voor de overige plaatsen vindt wederom een samenwerking tussen D66 Haren enD66 Groningen plaats. Leden van D66 Haren en Groningen die zich kandidaat willen stellen voor de gemeenteraad kunnen zich vanaf 1 februari melden bij de partij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
18 + 15 =