Consultatiebureau Oosterpark krijgt ‘BoekStartcoach’

Het consultatiebureau Oosterpark krijgt een zogenaamde ‘BoekStartcoach’. De BoekStartcoach heeft een eigen plek in de wachtruimte en gaat met ouders in gesprek over het belang van voorlezen voor de taalontwikkeling, hoe leuk voorlezen is en hoe boeken kunnen helpen bij opvoedtaken.

(foto: gemeente Groningen)

BoekStart is een leesbevorderingsprogramma om taalachterstanden te voorkomen. Uit onderzoek blijkt dat ouders die meedoen met BoekStart en hun baby al voordat deze acht maanden oud is voorlezen, kinderen hebben die hoger scoren op taal. Ook het consultatiebureau Vinkhuizen krijgt een BoekStartcoach.

Uit onderzoek blijkt dat kinderen die ook als baby (jonger dan 8 maanden) al worden voorgelezen, later hoger scoren op taal. Al met vijftien maanden zijn er positieve effecten op de woordenschat gemeten. Daarom wordt in Groningen BoekStart aan nieuwe ouders aangeboden. Nieuwe ouders krijgen een brief met een waardebon om een BoekStartkoffertje en een bibliotheekpas op te halen als het kindje drie maanden oud is. Binnenkort worden er in twee wijken ook BoekStartcoaches ingezet. In Groningen gaan we deze coaches inzetten op de consultatiebureaus in Vinkhuizen en in de Oosterpark.

Kijk voor meer informatie op de website van de GGD. De BoekStartcoach is een initiatief van GGD Groningen en Groninger Forum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
30 − 9 =