Zwaar bewolkt en een enkele bui. In de loop van de ochtend regen

Van het zuiden uit toenemende bewolking, in het noordoosten nog een enkele bui. In de loop van de ochtend gaat het van het zuidwesten uit regenen. De regen breidt zich geleidelijk uit naar het noordoosten. In de middag komen opklaringen het zuidwesten binnen en is er daar kans op een bui.

De temperatuur stijgt in de loop van de middag naar ongeveer 11°C. De west tot zuidwestenwind draait naar het zuiden en neemt tijdelijk af naar zwak tot matig. In de loop van de middag en avond wordt de wind westelijk en trekt dan weer stevig aan. Boven land komt een (vrij) krachtige wind te staan, langs de kust en boven het IJsselmeer een harde tot stormachtige wind. Daarbij kunnen opnieuw zware windstoten voorkomen van 75-90 km/uur, langs de kust mogelijk zeer zware windstoten van 90-110 km/uur.

In de nacht naar vrijdag is het bewolkt en is er met name in de noordelijke helft van het land kans op enkele buien. De minima komen uit op omstreeks 5°C. De west tot zuidwestenwind neemt in de loop van de nacht af naar zwak tot matig en aan de kust naar (vrij) krachtig. Mogelijk dat in het zuidwestelijk kustgebied de wind kortstondig aantrekt naar hard tot stormachtig.

Vrijdag overdag is het bewolkt en trekt een regengebied van zuidwest naar noordoost over het land. Achter dit gebied klaart het op en zijn enkele buien mogelijk. De middagtemperatuur komt uit op ongeveer 8°C. De westenwind is matig, aan de kust vrij krachtig tot krachtig. (Bron: KNMI)

Fotocredits: Fotolia

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
23 × 13 =