Update hoogwater

In verband met de gevallen neerslag staat het water in het gebied van Waterschap Hunze en Aa’s hoger dan normaal. Het waterschap voert dit water af naar zee. Met name door de aanhoudende regen duurt het een paar dagen voor het weer normaal is.

Termunterzijl, Gemaal Rozema (foto: Uberprutser – Wikimedia)

In de nacht van 3 op 4 januari heeft het waterschap een deel van het water kunnen afvoeren. Er is nog steeds sprake van verhoogde boezemwaterstanden.

De waterstand was vannacht hoger dan verwacht. Er is rond +0.94 NAP gemeten. Deze stand zakt nu geleidelijk, omdat het waterschap volop bezig is met spuien.
Daarnaast komt er nog veel water uit het gebied naar de grote kanalen. Rijkswaterstaat helpt het waterschap vanavond en morgenvroeg nog twee keer om extra water te lozen.

Gemaal Rozema draait met minder capaciteit dan gisteren, omdat we veel water kunnen afvoeren met onze sluizen. De verwachting is dat Gemaal Rozema later vandaag niet meer hoeft te worden ingezet.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
23 + 24 =