Delta Air Lines beschuldigd van antisemitisme en disciminiatie

Voormalige personeel van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines beweren dat het management van de luchtvaartmaatschappij een anti-Joods, Hebreeuws en etnisch Israëlische houding zou hebben. Dat schrijft The Times of Israël.

Delta Airlines Airbus A330-323E (Gietje – Wikimedia)

Vier voormalige personeelsleden van Delta en huidig cabinepersoneel zijn dinsdag naar de rechter in Brooklyn gestapt vanwege de anti-Joods, Hebreeuws en etnisch Israëlische houding van Delta Air Lines. Volgens de aangifte discrimineert Delta zowel Joodse als Israëlisch personeel en passagiers.

Volgens de aanklacht zouden hoge Delta-functionarissen geloven dat Joden en Israëli’s “niet te vertrouwen zijn, agressief en ongepast zijn en zich bezig houden met wat ‘vreemd’ gedrag is door gebeden uit te voeren op de vlucht en speciale dieetaccommodaties (koosjer maaltijden) te vereisen.”

Een van de stewardessen beweerde dat ze in maart 2017 door Delta was ontslagen omdat ze joods is. Het bedrijf zei dat ze was ontslagen omdat ze een vlucht had gemist, maar de vrouw beweerde dat ze op dat moment zwangerschapsverlof had gekregen.

Delta Air Lines reageert op de beschuldiging van vermoedelijk discriminatie en geeft aan zich krachtig te zullen verdedigen. In een verklaring van de luchtvaartmaatschappij wordt aangegeven dat Delta diversiteit waardeert in alle aspecten van haar activiteiten en geen tolerantie heeft voor discriminatie.

Volgens Newsweek zou Delta in 2011 onder vuur komen te liggen nadat Saudi Arabian Airlines zich bij het SkyTeam-netwerk had aangesloten. Volgens critici had de Saoedische luchtvaartmaatschappij een “antisemitisch” en een “racistisch” beleid.

 

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
3 × 26 =