Eerste geprinte verkeersbrug voor auto’s getest in Groningen

De eerste geprinte verkeersbrug voor autoverkeer ter wereld wordt getest in Groningen. Op woensdag 20 september worden de eerste betonnen proefliggers getest bij het Steunpunt Oostersluis van de provincie Groningen. Liggers zijn de balken die het brugdek vormen. De eerste proefligger is in augustus geprint bij de TU Eindhoven en wordt op woensdagmiddag 20 september getest bij Oostersluis in Groningen.

Oostersluis (foto: Serassot – Wikipedia)

Sinds vorig jaar is de provincie Groningen samen met het bedrijf FDN uit Amsterdam bezig met een proef om een volledig betonnen brug voor auto’s te printen. Dat is uniek in de wereld. Elders in de wereld bestaan al wel fietsers- en voetgangersbruggen die zijn geprint, maar daarvan was alleen het dek geprint. Als de proef met de verkeersbrug slaagt, wordt hij geplaatst in de omgeving van Blauwestad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
24 × 3 =