Berlusconi terug de politiek in

De Italiaanse krant Corriere della Sera schreef gisteren dat oud-viervoudig premier Silvio Berlusconi (81 jaar) terug de politiek ingaat. De inmiddels hoogbejaarde Berlusconi stuurde zondag de boodschap aan zijn bondgenoten en tegenstanders tijdens een bijeenkomst van zijn partij Forza Italia in Rome, waar hij aangaf lijsttrekker te wil worden voor de verkiezingen die waarschijnlijk in maart 2018 zullen plaatsvinden.

Silvio Berlusconi (foto: Alessio85 – Wikimedia)

De miljardair Berlusconi heeft intussen een nieuwe hartklep gekregen en oogt weer fit. In zijn speech beloofde hij onder andere belastingverlaging en pensioen voor huisvrouwen en stelde zich gematigd pro-Europees op en ging in de aanval tegen zijn eurosceptische collega’s. Luigi Di Maio van Movimento 5 Stelle wordt waarschijnlijk volgende week gekozen als kandidaat voor het premierschap, maar Berlusconi deed hem af als een ‘kleine politieke meteoriet zonder enige kennis van zaken’.

Berlusconi wil met zijn partij een voorsprong nemen in het gematigde midden en wil een paar oude partijgenoten in ere herstellen om zodoende overleg te kunnen voeren aan de coördinatietafel die over een paar dagen zal plaatsvinden, schrijft Libero Quotidiano.

The Indian Express schrijft dat Berlusconi voorspelt dat er een grote overwinning zal komen voor centraal-rechts. Volgens de peilingen kan Forza rekenen op zo’n 35 procent van de stemmen.

 

 

 

 

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
25 − 7 =