Terroristische aanslag in Londen

Een zelfgemaakte bom is vanmorgen tijdens het spitsuur in een trein in Londen ontploft. 22 mensen zijn hierdoor gewond geraakt. De politie behandelt het als de 5de terroristische aanslag dit jaar in Londen. Dat meldt Persbureau Reuters.

London (gratis foto Pixabay – fedi)

Reizigers ontvluchten de trein die naar Londen reed, als het vuur de treincoupe begint te vullen op Parsons Green underground station in West Londen. Onder hen slachtoffers met brandwonden en reizigers die gewond zijn geraakt tijdens het vluchten uit de trein. 22 passagiers zijn opgenomen in ziekenhuizen in Londen, laat de The National Health Service weten.

De meeste verwondingen werden veroorzaakt door het explosief, geeft counter-terrorisme expert Mark Rowley aan. Rowley deed geen uitspraken over eventuele kennis die de overheid zou hebben met betrekking tot wie achter de aanslag zit en of de bewuste bommaker ook in de trein zat.

Foto’s die ter plaats werden genomen laten een witte emmer zien met een diepvrieszak op de vloer van de treinwagon. De emmer stond in brand en er leken draden uit te steken.

Ola Fayankinnu, die ook in de trein zat, vertelt aan de reporters van Reuters dat het zou gaan om de voorlaatste wagon. Fayankinnu legt uit dat na de ontploffing in een korte tijd de hele wagon zich vulde met vlammen.

In 2005 werden 52 mensen vermoord door vier Britse islamisten die in de Londense Underground zelfmoordaanslagen pleegden.

Donald Trump reageerde via Twitter: Another attack in London by a loser terrorist.These are sick and demented people who were in the sights of Scotland Yard. Must be proactive!

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
34 ⁄ 17 =