Informateur Herman Tjeenk Willink in gesprek met Gert-Jan Segers (ChristenUnie)

Informateur Herman Tjeenk Willink sprak woensdag 21 juni 2017 over de kabinetsformatie met fractievoorzitter Gert-Jan Segers (ChristenUnie).

Informateur Tjeenk Willink praat op vrijdag 23 juni 2017 over de kabinetsformatie met fractievoorzitters Rutte (VVD), Buma (CDA), Pechtold (D66) en Segers (ChristenUnie). Donderdag 15 juni hield informateur Tjeenk Willink een persconferentie in de Oude Zaal van de Tweede Kamer.(foto: Rijksoverheid)

Het gesprek met Gert-Jan Segers werd in in de Stadhouderskamer in het Tweede Kamergebouw gehouden. Op dinsdag 20 juni sprak Tjeenk Willink met fractievoorzitters Mark Rutte (VVD), Sybrand van Haersma Buma (CDA) en Alexander Pechtold (D66) en later ook met PvdA-fractievoorzitter Lodewijk Asscher.

Om zijn opdracht invulling te geven zoekt informateur Willink naar mogelijkheden om een stabiel kabinet te vormen “dat grote vraagstukken aanpakt”. Daarbij ligt de basis in een meerderheidskabinet waarvan in elk geval VVD, CDA en D66 deel uitmaken. Met de SP en de PVV ziet Willink op ‘inhoudelijke gronden’ geen mogelijkheden.

Ook met de PvdA bestaat er volgens Willink geen mogelijkheid meer omdat Lodewijk Asscher voet bij stuk blijft houden dat de PvdfA niet beschikbaar is om te regeren met CDA, VVD en D66. De vraag is of het zal lukken om nog voor Prinsjesdag een kabinet te vormen met de ChristenUnie. In een eerder gesprek met Edith Schippers lagen D66 en de ChristenUnie op het gebied van medisch-ethische kwesties ver uit elkaar.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
5 + 18 =