‘Amerikaanse coalitie in Raqqa laat IS ongehinderd vertrekken’

Het Russische staatspersbureau TASS liet vrijdag weten dat de commandant van de Russische machtsgroep in Syrië Sergey Surovikin zei dat de door de VS geleide coalitie, waaronder de Koerdische gewapende eenheden, militanten van de terroristische groep Islamitische Staat in Raqqa gewoon laten weggaan in plaats van te doden.

Commandant Sergey Surovikin (foto: Министерство обороны Российской Федерации – Wikimedia)

Commandant Sergey Surovikin: “In plaats van terroristen uit te schakelen die zich schuldig maken aan het doden van honderden en duizenden Syrische burgers, bereikt de door de VS gevoerde coalitie samen met de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF) een overeenkomst met leiders van IS om de nederzettingen op te geven die zij hadden ingenomen zonder te vechten en naar de provincies te gaan waar het Syrische leger actief is. ” Volgens de commandant verlaten de terroristen van IS ongehinderd de bevolkte gebieden Tadia en al-Hamam, 19 kilometer ten zuid-westen van Raqqa, in de richting van Pamyra.

De houding van de door de VS geleide coalitie roept vragen op bij het Russische Ministerie van Defensie. “Sommige westerse media misleiden de internationale gemeenschap door rapporten naar buiten te brengen met vermeende, gewelddadige conflicten tussen de door de VS geleide coalitie en IS in de provincie Raqqa.” Aldus Surovikin.

De hoofdstad van het Islamitische Kalifaat, Raqqa, wordt momenteel van drie kanten aangevallen, schrijft de Telegraaf. Eerder in 2016 verdreef IS de Syrische regeringstroepen gesteund door de Russen uit de provincie Raqqa.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
29 − 11 =