120 miljoen voor gratis wifi in de EU

In een vervolgstap om te komen tot een Digitale Unie wil het Europees parlement minstens 5000 draadloze hotspots in publieke gebieden door Europa. Het project moet nog officieel worden goedgekeurd door het Europese Parlement.

(Afbeelding: Wi-Fi Alliance – Wikipedia)

De bedoeling is dat er 6000 tot 8000 hotspots komen in bijvoorbeeld bibliotheken, parken, pleinen, overheidsgebouwen en ziekenhuizen. De EU stelt hier 120 miljoen euro beschikbaar. Gemeenten kunnen voor subsidie in aanmerking komen om kosten van apparatuur en installatie te dekken. Zij moeten dan drie jaar garant staan om het netwerk gratis en veilig in de lucht te houden.

Volgens Carlos Zorrinho moet het voor iedere Europeaan mogelijk zijn, ongeacht waar ze leven of wat ze verdienen, om voordeel te hebben van wifi. “Gratis breedband internet is de sleutel tot een Digitale Unie, zonder ook maar iemand uit te sluiten. WiFi4EU kan de weg vrij maken voor een effectieve verbinding voor EU-burgers. Belangrijk is dat het project geografisch gebalanceerd wordt tussen en in lidstaten door middel van een enkel systeem dat alleen geldig is binnen de EU.”

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
18 + 22 =